Πως θα φτιάξετε πατέ ελιάς - gaiaelliniki.gr - TEST
Headlines News :
Home » » Πως θα φτιάξετε πατέ ελιάς

Πως θα φτιάξετε πατέ ελιάς

Written By admin on Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 | 11:46:00 μ.μ.


Το πατέ ελιάς είναι νοστιμότατο και θρεπτικό.
Φτιάχνεται πανεύκολα και μπορείτε σε καθαρό βάζο να το διατηρήσετε στο ψυγείο, για 2 περίπου μήνες.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
-250 γρ μαύρες ελιές  – οποιαδήποτε μαύρη ελιά που έχει μαλακή υφή
-μισό κουταλάκι πιπέρι
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά ξύδι
- 1 κουταλιά φρέσκια ρίγανη ή μιάμιση κουταλιά ξερή ρίγανη
- μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάζετε τις ελιές σε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Το λάδι να είναι τόσο, που να τις σκεπάζει.
Αφήνετε έτσι όλη νύχτα
- Την επόμενη μέρα βγάζετε τα κουκούτσια που θα βγουν εύκολα, αφού οι ελιές θα έχουν μαλακώσει. ( Για να τα βγάλετε πιο εύκολα τα κουκούτσια, κάντε κλικ εδώ να δείτε ένα κολπάκι )
- Ανάβετε τον φούρνο στους 350 βαθμούς και ψήνετε τις 8 σκελίδες σκόρδο για 30 λεπτά.. Αν δεν θέλετε το σκόρδο να έχει έντονη γεύση, αντί να το ψήσετε στο φούρνο, το βράζετε σε κατσαρολάκι για 15 λεπτά.
- Φτιάχνετε μείγμα με τις ελιές + το σκόρδο + τη ρίγανη + το ξύδι + το ξύσμα λεμονιού + πιπέρι και το μισό από το λάδι που είχατε χρησιμοποιήσει για να σκεπάσετε και να μουλιάσετε αρχικά τις ελιές.
- Αυτό το μείγμα το χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός

- Πηγή: meacolpa.net
Share this article :

topads

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Proudly powered by Blogger
Copyright © 2011. gaiaelliniki.gr - TEST - All Rights Reserved
Template Design by Creating Website Published by Mas Template